آداب عید فطر


آداب عید فطر

اهداف گوناگونی برای عید فطر بیان شده است که یکی از مهمترین آنها استحکام پیوند میان اقشار مختلف جامعه است به همین خاطر مسلمانان در این روز به یکدیگر تبریک می‌گویند و مبلغی خاص یا مواد خوراکی از پیش تعیین شده‌ای را به فقرا می‌بخشند. گذشته از این موارد تکبیر نیز یکی از شیرین‌ترین بخشهای عید فطر است که پیش از خطبه‌ی نماز عید فطر در شهر و روستاها طنین انداز می‌شود و محتوای آن به شرح زیر است:
خداوند بزرگترین است
هیچ خدایی جز الله نیست
خداوند از همه بزرگتر است
همه‌ی ستایشها فقط برای الله است
الله واقعا از همه بزرگتر است
ستایش بسیار از آنِ الله است
از دیگر کارهای پسندیده و توصیه شده در دین اسلام، انجام غسل فطر است که از غسلهای واجب به حساب نمی‌آید ولی از آنجایی که اموری مانند پاکیزگی، مسواک زدن و عطر زدن نیز توصیه شده‌اند، غسل نیز جزو امور نیک این روز به شمار می‌آید. اگر بخواهیم به صورت جزئی تر به سنن این عید بپردازیم باید از امور روبه رو نام ببریم: دعا و استغفار، تلاوت زیارت امام حسین (ع)، 10 رکعت در شب آخر ماه رمضان، پرداخت ذکات فطره، دعای ندبه و…
شب عید فطر را شب نزول رحمت الهی می‌دانند و گفته می‌شود، فرصتی برای طلب بخشش گناهان از خداوند است. توصیه می‌کنیم این جشن را از دست ندهید و در جشن پایان میهمانی خداوند شرکت کنید. آداب عید فطر

حقیقت عید فطر چیست؟

یکی از عرفا به نام مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی که در نجف تحصیلات خود را کامل کرده بود، در رابطه با حقیقت عید فطر اینگونه بیان کرده‌اند: ” عید وقتی است که پروردگار برای جایزه دادن و بهره مندی ما از نعمت ها، آن خاص را انتخاب می کند تا همه برای گرفتن هدایا جمع بشوند و به همه اعلام کرد که به او روی بیاورند و با اعتراف به بندگی تواضع کنند. خداوند نیز در این موارد، به آنها وعده اجابت و اعطایی بالاتر از آرزوهایشان را داده و علاقه‌مند است در این روز خدا و عطایای او را به غذاب ارجح بدانند. ”

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید