امضای سند تهاتر نفت با گاز توسط سفیر ایران در بغداد

سفیر کشورمان در بغداد سند تهاتر نفت با گاز میان ایران و عراق را امضا کرد.


به گزارش ایسنا و به نقل از دفتر اطلاع رسانی نخست وزیر عراق، توافق تهاتر گاز با نفت خام ‌ونفت سیاه میان ایران و عراق در بغداد امضا شد.


از طرف ایران محمد کاظم آل صادق، سفیر ایران در بغداد و از طرف عراق احسان یاسین العوادی، رئیس دفتر نخست وزیر عراق این سند را امضا کردند.


این توافق پس از مذاکرات چند روزه با مشارکت هیات ها و کمیته های فنی از سوی دو طرف امضا شد.


محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق سه شنبه شب در اظهاراتی گفت که راه حل هایی برای حل بحران برق از جمله راه حل های آنی، میان مدت و بلند مدت وضع کردیم.


وی با بیان اینکه تولید برق به دلیل اقدامات دولت به ۲۶ هزار مگاوات رسیده است، تاکید کرد که راه حل های میان مدت به بحران برق و واردات گاز پایان می دهد.


السودانی گفت که عراق همه بدهی های خود را پرداخت کرده و مطالبات ایران را در حساب شرکت های ایرانی قرار داده است.


وی گفت که صادرات گاز ایران به دلیل تحریم های آمریکا متوقف شده است.


نخست وزیر عراق گفت که با ایران توافق کردیم که در مقابل نفت از آن کشور گاز وارد کنیم.


وی اعلام کرد که اکنون بحران گاز وارداتی برای تامین نیروگاه های برق به پایان رسیده است و واردات گاز از ایران از سر گرفته شد.


اخیرا احمد موسی، سخنگوی وزارت برق عراق مدعی شد: در حالی که درجه هوا به ۵۱ درجه رسیده است ایران بدون اطلاع قبلی صادرات گاز به عراق را متوقف کرد.


وی گفت که نیروگاه‌های عراق اکنون از کار افتاده زیرا گاز کافی برای راه اندازی آن ها نداریم.


سخنگوی وزارت برق عراق گفت که به دلیل کاهش صادرات گاز از ایران، نیروگاه‌های المنصوریه، الصدر، جنوب بغداد، الرشید، التاجی، خور الزبیر و نیروگاه‌های دیگر تعطیل شده و یا فعالیت آنها محدود شده است.


موسی عنوان داشت: از طرف ایرانی در خصوص دلیل کاهش صادرات گاز سوال کردیم و پاسخ آن ها این بود که بغداد به تهران بدهی دارد و باید آن را پرداخت کند.


ائتلاف «چارچوب هماهنگی» عراق روز یکشنبه در بیانیه‌ای تاکید کرد که با گرم شدن هوا شهروندان عراقی با بحران نبود برق در ساعت‌های مختلف روز رو به رو هستند.


در این بیانیه آمده است: بعد از انجام تحقیقات و بررسی‌ها و مشخص شدن دلایل این بحران، از دولت عراق می‌خواهیم که از طریق وزارت خارجه با طرف آمریکایی ارتباط برقرار کند و بدون هیچگونه تعلل و تاخیر بدهی‌های گازی بغداد به ایران پرداخت شود.


چارچوب هماهنگی تاکید کرد که این پرونده نباید سیاسی شود تا نتایج منفی آن بر روی شهروندان عراقی منعکس نشود.


اخیرا متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به ادعای رسانه‌های دولتی عراق مبنی بر این که این کشور تمامی بدهی خود به ایران بابت واردات گازی را پرداخت کرده است که حدودا مبلغ ۱۱ تریلیون دینار عراقی است، آمریکا چطور برای پرداخت این مبلغ به ایران چراغ سبز نشان داده است و آیا میان آمریکا و ایران مذاکراتی درباره این موضوع انجام شده بود، گفت: در سیاست ما نسبت به ایران یا عراق تغییری ایجاد نشده است. دولت بایدن به اجرای تحریم‌های آمریکا علیه ایران ادامه می‌دهد.


میلر ادامه داد: آمریکا از سال ۲۰۱۸ برخی معافیت‌ها را با مشورت کنگره در نظر گرفت که به عراق اجازه می‌دهد مبلغ واردات برق از ایران را پرداخت کند. مطابق قوانین آمریکا، این مبالغ فقط می‌توانند برای تبادلات بشردوستانه و دیگر امور غیرقابل تحریم مورد استفاده قرار بگیرند. این پول فقط به طرف سوم تایید شده می‌رسد. مستقیما به ایران انتقال داده نمی‌شود و آمریکا همچنان به صورت موردی موارد استفاده از این پول‌ها را بررسی می‌کند.


اظهارات میلر در پی این مطرح می‌شود که احمد موسی، سخنگوی وزارت برق عراق اخیرا اعلام کرده بود که کشورش پول گاز ایران را به طور کامل پرداخت کرده و این پول در بانک تجارت عراق است.


وی در گفت‌وگو با روسیا الیوم افزود: وزارت برق عراق همه بدهی عراق به ایران بابت واردات گاز از این کشور را پرداخت کرده است.


موسی گفت: این پول در صندوق امانی بانک تجارت عراق است، اما این بانک به دلیل تحریم‌های آمریکا در انتقال آن به دولت ایران با مشکل مواجه است.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید